Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля тази гадна тел???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сваля тази гадна тел???

Колеги,на ръба на нервата съм...Как се сваля тази тел дето държи крушката за късите светлини???Знам каква е последователността за смяна на крушката,но тая "ТЕЛ"имам чувството,че е увита в крушката и няма вадене.Напипвам и горния край на тая тел,който е извит лекичко,но нищо не става(дърпах го,натисках го,даже се опитах и да го завъртя)освен дето си изподрах ръцете от крушката,друго нищо не направих
    sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Ушенцата са две. Натискат се навътре, леко без употреба на сила. Ако не става- може да пробваш леко ляво-дясно докато натискаш , за да откупчее от зъбчетата.
    Телта е обща скоба "П" образна, на която двата свободни края се закопчават. Крушката на късия зад акумулатора е по трудно достъпна, за удобство можеш да махнеш декоративната кора на калника-държи се на два винта.

Успех. След като му хванеш цаката, вторият път е много лесно.
    alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Първоначално публикувано от muchev Покажи съобщение
      След като му хванеш цаката, вторият път е много лесно.
      Наистина е така!След като я смених,пак свалих тази щипка от първият опит без проблем.Обаче докато му хванах чалъма се поизпотих доста.Мерси много!
      sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

НА мен лично ми беше по-трудно слагането!
        Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
        2001год 115кс + ремап

Comment

е от тук нататък ще ти е по-лесно, първия път на мен ми отне 40 минути да си сменя крушката...
          147 JTD

Comment

ке си направите со GSM- ма една хубава снимкичка и ке видете каде треба да дрпате, ас така се снајдох една темна ношт )))
            Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.

Comment

Working...
            X